Вечерята трябва да бъде едно от най-леките хранения за деня. Освен

...
Вечерята трябва да бъде едно от най-леките хранения за деня. Освен
Коментари Харесай

Вижте кои са най-неподходящите храни за вечеря

Вечерята   би трябвало да бъде едно от най-леките хранения за деня. Освен че не е добре да вечеряме късно е значимо и какви храни сортираме за последното си хранене, тъй като от това зависи освен фигурата ни, само че и здравословното ни положение. 
Кои са най-неподходящите храни за вечеря?

Тестени храни  

Изкушавате ли се да хапнете парче пица или паста за вечеря? Може би обичаната ви баница ви приканва от тавата и ви подканва да си хапнете от нея преди лягане? Не правете този избор, тъй като е неверен. Тестените храни, изключително тези от бяло брашно, са извънредно нездравословни късно вечер. 
Те са богати най-вече на елементарни и рафинирани въглехидрати, които ще се натрупват върху талията и бедрата ви под формата на мазнини. Освен това ще покачат равнищата на кръвната ви захар преди лягане, когато няма да имате време да изразходвате употребяваните въглехидрати. Това покачва риска от наднормено тегло и диабет. 

Пържени храни 

Пържените храни са извънредно вкусни и апетитни. Затова е мъчно да им устоите, изключително в края на дълъг и тежък работен ден. Да похапнете нещо вкусно и пържено с другари или със фамилията е обичан свършек на деня, само че е и безпределно нездравословен. 
Вечерята с пържени храни натоварва храносмилателната система с непотребни мазнини и въглехидрати, изключително в случай че в панировката има въглехидрати и брашно. Ако пърженото е постоянно присъстващо в менюто ви за вечеря, това е неприятна вест за талията и здравето ви. 

Люто 

Лютите храни не са добър избор за вечеря, тъй като могат да раздразнят стомаха и да провокират киселини. Ако получите киселинен рефлукс късно вечерта, той може да попречи на съня ви. А хроничното страдалчество от киселини и нервиран корем поради консумация на люти храни на вечеря в дълготраен проект може да се окаже проблем освен за съня, само че и за храносмилателния ви тракт. 

Алкохол 

Алкохолът се употребява най-вече вечер, само че от здравословна позиция това е неправилно. Ако вечерята ви постоянно е съпроводена от алкохол, въпреки и в дребни количества, това има отрицателен резултат върху черния дроб, бъбреците, холестерола, съня, храносмилането, нервната и сърдечносъдовата система. На процедура алкохолът е непрепоръчителен вечер, тъй като целият организъм се натоварва с обработката му. 

Мазно месо 

Тежките меса в огромни количества са доста трудносмилаеми за организма поради богатото съществуване на протеини и мазнини. Не е добре да ги консумирате на вечеря, а по-скоро в по-ранните часове на деня, с цел да има време организмът ви да ги усвои и разгради качествено, без да се товари. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР